Huvud
Flag Magyar
Flag angol (2)

Az én történetem
Magyarországon születtem és már az álltalános iskola után érdeklődtem a művészet iránt. Az Iparművészeti Főiskolára szerettem volna menni, de az apám azt akarta, hogy elészőr szerezzek egy gyakorló szakmát, és igy üvegcsiszoló szakmunkás majd mester lettem .


1973-ban Svédországba kerültünk, és ott lehetőségem nyílt tanulni. A Stockholmi Egyetemen nyelveket és művészettörténetet tanultam. Ezekben az években kezdtem kísérletezni rajzolással és festéssel. Ezt aztán a következő években is folytattam.


2003 őszén hosszabb időt töltöttünk Spanyolországban, Andalúziában. Én mint újdonsült nyugdíjas, egy szivoperáció után. Itt aztán sokkal komolyabban kezdtem el festegetni, Mert a tenger állandóan változó sine, a fények és a színorgiák a kertekben ellenállhatatlanul vonzott engem a festészethez. Itt lett aztán belőlem  “a szinek szerelmese  amely később, ezzel a cimmel 2012 tavaszán, az  első kiállitásom is lett. Ott, Verában, a városomban, Spanyolországban. Elsősorban szép erkölcsi sikerrel. Hirem lett mint a magyar autodidakta (*) festő.

A következő oldalakon követheted fejlődésemet mint amatőr, autodidakta festő.        

(*) ”autodidakta – egy személy aki megtanúlt egy müvészeti ágat, tanár vagy formális iskolai képzés előnyei és segitsége nélkül – vagyis egy önképzett személy”

07.Mojacar 24.Love Dreams
08.ParrotFlower
19.Yellow Fields

              Mojacar                          Parrot Flower                              Love Dreams                                   Yellow Fields

23.Bird
32. Consuegra
22.Main Street
31. Tossa del Mar

            ”Bird”                            Italian Village                                    Tossa del Mar                                     Consuegra  

Line
Website_Design_NetObjects_Fusion
Website_Design_NetObjects_Fusion
Copyright