A saját stilusom

2010 januárjában rájöttem, hogy amit eddig festettem, az nem más, mint a természet szegényes utánzása. Miért kell utánozni a természetet? Soha nem tudsz jobbat, szebbet alkotni mint a természet maga. Már az “impressionisták” rájöttek erre az 1800-as évek közepén. Mondván nem a természetet magát kell ábrázolni ahogy kinéz, hanem azt amilyen benyomást (impressio) az ránk gyakorol. Claude Monet nem olyannak látta  a természetet mint amilyennek a stilusnak nevet adó festménye az “Impression, soleil levant” - “A felkelő nap illúziója” mutatja hanem amilyennek a pillanatnyi benyomás Őrá az hatott. Lásd és tanulmányozd az “Impesszionizmus” legszebb példáit és azok alkotóit.


Ha az ember művészetet akar alkotni, többet vagy mást kell mondani a természetről, az emberről, a tárgyakról, vagy egyszerűen csak egy szép szerkezetet kell alkotnod színekkel, formákkal vagy bármi mással, a színek és formák tökéletes egyensúlyában. Absztrakt vagy félig absztrakt technikát használva ez a legjobb esetben is sikeres művészet lehet.


Az első festményem, amelyet minden korábbitól eltérőnek tartottam, a „Balettcipők a zongorán” volt. Itt felfedeztem egy új ötletet vagy stílust, amivel elégedett voltam és azt mondhatom, ez tetszik, ez a sajátom, megtaláltam a saját stílusomat. Lásd az alábbi példákat!
                                            

 At the Candelight             Sharkys Bár, Am. Virgin Szigetek        Burano Canal Grande               Jamaican  Rocky beach

 Rocky beach in the Caribbean                Night lights                            Vase with sunflower                      Stillife with Jugs

  Abstract

Semi-Abstract

A kedvenceim

Balettcipők a zongorán

Impression soleil levant

Gomb Zöld nyil
Gomb red arrow
Papakarikatyr
69. Balett shoes on the Piano
Impression du solei levant kicsi
116. At The Candlelight
117. Sharkys, Virgin-Islands
133. Burano, Canal Grande
230. Jamaican Beach
60. Rocky beach in the Caribbean
132. Farm House
156. Stillife with Sunflowers
246. Still Life with Jugs
Flag Magyar
Website_Design_NetObjects_Fusion
Line
Copyright
Website_Design_NetObjects_Fusion
Huvud